Fundació Futur va participar ahir a la  jornada anual de networking Làbora, aquest networking va tenir lloc al Mercat del Born, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) juntament amb Creu Roja, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT), i on 70 entitats i empreses varen recollir el diploma per la seva col·laboració en la passada edició.
El Programa Làbora orienta, forma i acompanya persones que estiguin en situació de vulnerabilitat i que tinguin dificultats per accedir al mercat laboral. Les persones que accedeixen als itineraris d’inserció reben un assessorament individual que els porta a millorar les seves competències i a entrar en processos de selecció adequats al seu perfil.
El Programa Làbora, va atorgar el segell Làbora a les empreses d’inserció per la seva col·laboració a través de la contractació de persones en situació de vulnerabilitat, vetllant així, per la igualtat d’oportunitats.
En aquesta jornada s’han presentat les dades recollides del programa referent a l’any 2017. La cloenda del programa ha sigut de 9.200 persones contactades i la signatura de 2.362 contractes. Amb aquests resultats, la tinent d’alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha assegurat que és un salt de qualitat, i que des del consistori seguiran apostant per la “Qualitat i la promoció dels llocs de treball no a qualsevol preu i sense deixar fora a aquells col·lectius que més suport necessiten”.