FEM CAMÍ CAP A UN RESIDU ZERO


Zero Waste (Residu Zero), que es basa a rebutjar, reduir, reutilitzar, reciclar i compostar. Rebutjar els productes d’un sol ús, de curta vida útil, els productes sobre empaquetats i els productes monodosi. Reduir el consum de productes enllaunats o empaquetats i apostar pel DIY (do it yourself, fes-t’ho tu mateix). Reutilitzar el màxim possible a través de la revalorització de materials i productes. Separar correctament els residus generats per tal de facilitar-ne el reciclatge. Compostar els residus orgànics per retornar-los altra vegada al cicle de producció com a adob.

Quan comprem alguna cosa, sigui el que sigui, hauríem de fer-ho partint de la premissa que és millor reaprofitar i reparar en compte de comprar i de rebutjar. Per trencar el cercle viciós de comprar, llençar i comprar hem de buscar i trobar maneres de donar una segona vida a les coses o bé fomentar el préstec d’objectes en compte de motivar-ne la compra. Hi ha certs objectes que els comprem per fer-los servir només uns quants instants al llarg de la vida.

Enguany, estem implantant a totes les botigues Menja Futur i Bon Cor la política bye bye plàstic. Tenim bosses de paper kraft i de tela fetes amb cotó reciclables.

Les bosses de tela han estat confeccionades per la Fundació Fupar, sota el lema “S’ha acabat el bròquil! Cuina amb ànima“. Fupar és una organització d’economia social, d’iniciativa privada i sense ànim de lucre, orientada a l’acompanyament de les persones adultes amb discapacitat, prioritàriament intel·lectual i del desenvolupament d’especial dificultat, en el seu trajecte de vida. Les bosses es poden comprar per un preu simbòlic de 2€.

Els petits canvis són poderosos