DSC_0348

El passat 19 de juliol, Xavier Trias, alcalde de Barcelona, i més de 40 empresaris es van reunir en un dinar – col·loqui per parlar de la situació de les pimes i l’activitat econòmica a Barcelona.

La Fundació Futur va estar present amb l’assistència de Sergi López i Eduard Vicente. Van tenir la oportunitat d’explicar el projecte a la Sònia Recasens, segona tinent d’alcalde.

Xavier Trias ha manifestat que les seves prioritats bàsiques són el procés econòmic i social. Ha comentat que, en una ciutat on es registra un  14 per cent  de la població en atur, s’ha de treballar per crear llocs de treball  perquè sense progrés econòmic no pot haver-hi  progrés social.

L’alcalde, malgrat haver reconegut les dificultats de l’actual situació econòmica, s’ha mostrat optimista al parlar de Barcelona com una ciutat que compta amb una economia diversificada que engloba la indústria, el comerç, la sanitat, els serveis socials i, un dels sectors més importants, el tercer sector.

L’alcalde,  ha mostrat preocupació pels serveis socials com la neteja i la seguretat per  aconseguir una ciutat “més amable” on  també es tingui en compte la cultura, la innovació i la creativitat.

En referència a les notícies polèmiques sobre els turistes, Xavier Trias, ha explicat que “la gent valora Barcelona i l’èxit crea problemes” a més, ha insistit que “si se’n van els turistes, plorarem tots”,  ja que les despeses de les targetes de crèdit d’aquests visitants marquen unes xifres molt elevades. En canvi,  ha reconegut que els interessa altre tipus de turistes diferents dels que s’està parlant últimament, però insisteix que aquests no són els únics i que comptem amb altres perfils de turistes.