Els passats dies 15, 16 i 17 de març, Fundació Futur va estar present al Saló de l’Ocupació Juvenil organitzat per Barcelona Activa, i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020.

Al saló s’han ofert recursos i serveis relacionats amb l’ocupació juvenil organitzats en vuit grans àrees d’especialitat. Futur va estar present dins de l’espai Apropa’t conjuntament amb altres entitats socials compartint el mateix objectiu, fomentar l’ocupació juvenil. Durant els 3 dies del Saló, hem pogut gaudir de més de 200 activitats que han facilitat  als visitants tota la informació sobre els serveis públics municipals de recerca de feina, assessorar-los sobre els seus drets i deures laborals, descobrir-los noves ocupacions i oficis o convidar-los a treballar en xarxa i a obrir-se al món de l’emprenedoria.

Futur va poder desenvolupar l’activitat T’hi atreveixes? Posa’t en joc i reconeix-te!,  una gimcana per fomentar competències com el treball en equip i el lideratge, autoconfiança i flexibilitat, habilitats socials i comunicació, o la disposició a l’aprenentatge i pensament estratègic entre altres. A més, dins de l’espai Comparteix, vam compartir la bona pràctica Despertar l’esperit emprenedor en els joves, una visió diferent a l’autoocupació mitjançant un taller pràctic per als professionals de l’orientació juvenil

 

En total han participat 32 agents socials i 16 escoles gremials a banda d’institucions com el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Direcció General de Joventut de la Generalitat, la Inspecció de Treball o la Fundació Barcelona FP.