Des de Fundació Futur ens plau comunicar-vos que el passat dimecres es va signar un conveni de col·laboració amb IRTA per tal de contribuir al desenvolupament de la nostra tasca d’integració sociolaboral.

IRTA és un institut d’investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors i a la millora del benestar de la població.

Ambdues institucions han cercat marcs d’actuació d’interès comú per a iniciar aquesta col·laboració. Entre els diversos acords del conveni es troba la creació d’un grup de treball en accions innovadores focalitzades en diversos àmbits, com el desenvolupament de menús texturitzats per a gent gran amb problemes de deglució i d’elaborats vegetals substituts de productes càrnics.

Aquest conveni de col·laboració compromet a IRTA a oferir de manera gratuïta un curs de creativitat a la Fundació Futur, i participar en futurs projectes en àmbits com els dels horts urbans on ja hi tenen experiència. A més, Fundació Futur i IRTA també preveuen treballar conjuntament en projectes europeus i en el suport i acompanyament de noves start-ups amb impacte social en el sector agrícola.