La Fundació

Qui som i què fem?

Fundació Futur és una entitat sense ànim de lucre creada en 1996 que té com a objectiu principal la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Duem a terme aquesta finalitat mitjançant la formació i contractació, principalment en el sector de la restauració, de persones derivades de l’entorn penitenciari i usuaris de serveis socials municipals o d’entitats sense ànim de lucre.

El nostre objectiu final és oferir un FUTUR a cada persona que participa al nostre programa i donar-li la oportunitat de canviar la seva vida mitjançant l’accés a un treball.

En aquest context, Fundació Futur vol remarcar la importància dels contractes reservats i les empreses d’inserció sociolaboral. Per fer-ho comptem amb el vídeo de la nostra entitat Feicat, on explica amb claredat l’obligatorietat i possibilitat de la contractació reservada a empreses d’inserció i centres especial d’ocupació.

Entre les nostres metes, destaca també, que el màxim nombre de persones necessitades accedeixin a un menjar saludable i de qualitat, donant prioritat a col·lectius vulnerables com a nens, ancians i persones que acudeixen a menjadors socials. Aquest tasca la duem a terme a través de Menja Futur.

A més, apostem per la sostenibilitat mediambiental i l’alimentació sana fent servir en els nostres productes ingredients de proximitat, ecològics i de comerç just.

Per saber més sobre l’entitat pots descarregar l’històric i/o la memòria.

Equip Humà

L’equip de la Fundació està format per més de 180 professionals, el 30% de inserció sociolaboral. Gràcies a totes les persones que formen part d’aquest projecte és possible fer realitat el nostre objectiu ‘cuinar un futur millor’.

President: Sergi López
Director General i d’ Acció Social: Raimon Martínez
Responsable d’Administració: Olga Botella
Responsable de Qualitat i Dietètica: Laura Beltrán
Departament Operacional: Laura Villanueva
Responsable Menja Futur: Bruno López
Responsable Departament Acció Social e Impacte Social: Patricia del Hoyo
Responsable Càtering: Joan Carles López

PATRONAT
Des de juliol de 2015 el nostre Patronat té la següent configuració:
President: Sergi López
Vocals:
Vice-President: Xavier Pont Martín
Secretari: Joan Jové
Iolanda Boldu
Nuria Morato
Rosa María Bellés Guitart

Premis i certificacions

  • 2001. Premi Internacional Nexo Empleo a la millor iniciativa d’economia social.
  • 2002. Premi Barcelona Activa per a Empresa Solidària.
  • 2003. Premi Acció 21 a la millor iniciativa ambiental.
  • 2004. Premi Fundació Campanals a la millor iniciativa social.
  • 2004. Certificació ISO 14001
  • 2005. Premi IESE-Expansió – FundacióSchwab per a emprenedoria social.
  • 2006. Premi Josep M. Piñol a la millor iniciativa d’inserció laboral (Punt Just)
  • 2006. Certificació EMAS.
  • 2011. Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya a la millor acció de reducció i reciclatge de residus.
  • 2012. Premi Acció 21 pel projecte Menjador Escolar Sostenible.
  • 2012. Menja Futur, projecte guanyador de la Marató de TV3 contra la pobresa.
  • 2014. Menja Futur, projecte guanyador del premi “Barcelona, la millor botiga del món” concedit per l’Ajuntament de Barcelona.
  • 2015. Premi Estel Solidari atorgat per l’Associació Educativa Nou Quitxalles.