Captura de pantalla 2014-03-20 a la(s) 13.00.27

A l’article anterior us vam parlar de l’Eix Alimentari, un dels quatre eixos del nostre projecte MES: Menjadors Escolars Sostenibles. Avui volem parlar-vos de l’Eix Educatiu i Formatiu, amb el que convertim el menjador en una aula més.

Captura de pantalla 2014-03-21 a la(s) 10.55.15
Educar per a la salut:
Volem que els petits sàpiguen què és una alimentació saludable i la incorporin al seu dia a dia, que coneguin l’origen i elaboració dels aliments i aprenguin a identificar-los.
Com ho fem?
Incorporant plats nous com l’hummus, el cuscús o les “fajitas”.
Fent concursos de receptes per a nens i nenes a les escoles.
Donant xerrades sobre alimentació saludable orientades als pares i alumnes en temes com la importància de l’esmorzar, les dietes especials o la proteïna vegetal.
Sensibilitzem als pares mitjançant els reversos dels menús.
Els reversos dels nostres menús:
Els menús que reben els pares incorporen càpsules informatives que tracten 3 temàtiques principals: consum crític, aspectes ambientals i alimentació saludable.
Parlem de la importància de consumir aliments locals i de temporada o sobre la banca ètica i les xarxes de consum. Oferim consells d’alimentació saludable i informem de temes ambientals com la pesca sostenible o el auto-compostatge, etc.

Captura de pantalla 2014-03-21 a la(s) 11.42.18
Al pròxim article us explicarem en què es basa l’Eix Ambiental del MES.