Per què menjar fruita i verdura de temporada?

Els avenços tecnològics han modificat els nostres consums i hàbits de manera que, avui en dia, podem gaudir dels productes que desitgem en qualsevol moment de l’any.

Aquesta fruita o verdura ja no madura a un arbre o al camp, es cull abans de temps i madura en caixes dins de refrigeradors mentre viatja cap el seu destí final.

Això té un preu en el gust i la qualitat del que mengem, aquest procés influeix en els sucres, les vitamines i els minerals dels productes, difícilment igualables als que tenen quan maduren a l’aire lliure durant el temps que necessiten.

images (4)

Maduixes de cultiu hidropònic

images (2)

Maduixes de camp

Podem gaudir d’una bona varietat de productes de més qualitat i sabor si consumim la fruita i la verdura en la seva temporada de recol·lecció. Són més nutritius, la textura i l’olor són més agradables, tenen més vitamines, sals minerals, nutrients i, a més a més, si són de cultiu de la zona estan menys manipulats, tenen menys necessitat de transport, distribució i emmagatzematge, reduint així el cost energètic i la contaminació.

images (1)

I sabeu el millor? A l’haver més oferta els preus disminueixen, tot són avantatges!

Preneu nota de les fruites i verdures d’aquesta temporada i que gaudiu amb salut!

temporada de març